Česko-slovenskej futbalovej lige bude možno predchádzať spoločný pohár

19.03.2013 Celý región

Praha 18. marca (TASR) - Podľa prezidenta Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jána Kováčika a šéfa českej Ligovej futbalovej asociácie Dušana Svobodu by mohol projektu česko-slovenskej ligy predchádzať menší projekt v podobe spoločného pohára. V praxi to znamená, že semifinalisti Českého aj Slovenského pohára, teda osem tímov, by sa spolu stretli systémom play-off. "S Janom Kováčikom sme hovorili o tom, či nevyskúšať nejaký menej ambiciózny projekt, ako je spoločná česko-slovenská futbalová súťaž," pripustil Svoboda pre portál idnes.cz.

Aj podľa šéfa SFZ by to bol zaujímavý test. "Takto by sme si aspoň otestovali, či budú mať česko-slovenské súboje patričný náboj," povedal Kováčik v rozhovore pre pondelňajšie vydanie MF DNES. "Národné poháre by poslúžili ako taký pilotný model."

Prezident SFZ v rozhovore dokonca prehlásil, že by sa spoločný pohár mohol hrať už od budúceho ročníka. To však Svoboda poprel: "Ešte sme neriešili, že by to malo byť už v budúcej sezóne. V každom prípade na pohári by sme mohli vyskúšať vzájomnú spoluprácu."

Spoločná česko-slovenská liga je horúcom témou posledných dní, pričom obe strany sa nedávno zhodli, že v projekte stojí za to pokračovať a budú o ňom rokovať. Teraz záleží, ako sa k nápadu postavia samotné kluby.
 

Vyberte región